Podesti

Opis

Podesti - Opis - Dexion Skladiščni in delovni prostori

V obstoječih zgradbah je s pomočjo Dexion podesta ME250 mogoče ekonomično kreirati dodatne talne površine.

Iz lepih in enostavnih nosilcev lahko konstruiranega podesta Dexion ME250 se lahko postavi tudi največje talne površine za velike tovore. S standardnim tovorom 1000 kg/m2 in rasponom 10 metrov je podest Dexion ME250 večnamenski za skoraj vse uporabnike.

Izpopolnjen je s stopnicami visoke kakovosti z močno ograjo in 3 različnimi vrstami paletnih vrat – zato je podest Dexion ME250 v primerjavi z betonsko konstrukcijo lahko ekonomična rešitev. Dexion podeste se lahko tudi popolnoma demontira in ponovno uporabi.

Lastnosti podesta Dexion ME250:

• bolj ekonomična rešitev od betona
• razstavljiv, uporabi se ga lahko večkrat
• lahko se postavlja u obstoječih zgradbah
• prepušča svetlobo (tla iz jeklene rešetke)
• samostoječ (ni dodatne obremenitve na nosilcih objekta)
• minimalni dodaten pritisk na podu objekta.

Dodatna oprema

Podesti - Dodatna oprema - Dexion Skladiščni in delovni prostori

Ograja

Zaposlenim mora biti omogočeno delo v varnem okolju. Pomemben dejavnik je čvrsta ograja, ki v skladu z varnostnimi in inšpekcijskimi pravili zaokrožuje vsaka dvignjena tla.

•Ograja je pritrjena na tla.

•Ograja se sestavljena iz spodnje stranice okrog tal, stranice v višini kolen in držala.

 •Ograja nima nezaščitenih odprtin.

Ograje za podeste podjetja Dexion izpolnjujejo vse te pogoje, poleg tega so tudi ergonomsko oblikovane, da nudijo čvrsto držanje. Sistem je dizajniran tako, da nima ostrih delov ali robov, vsi vogali so zaobljeni. Komponente so zaključno obdelane s  prahom, odpornim na praske.

Stopnice

Stopnice so popolnoma usklajene z ograjo, imajo držala na obeh straneh, zaradi česar so zelo stabilne. Na voljo je popoln izbor širin, vogalov in oblik.

Paletna vrata

Krilna vrata nudijo čvrsto zaščito. Ker se krilna vrata odpirajo avtomatsko s pomočjo skritega sistema, so vedno varno zaprta. Voznik viličarja počasi potiska paleto skozi krilna vrata. Ko je paleta umaknjena, se vrata avtomatsko zaprejo.

Vrata z nagibom nudijo najboljšo zaščito. Ne glede na to, ali odprta ali odprta, so vedno varna.

Dvigalo za blago

Namesto ali v kombinaciji s paletnimi vrati je prevoz blaga lahko zelo učinkovita rešitev. Dvigala so obdana z varnostno mrežno steno, lahko se jih pokliče z vsakega nivoja in imajo različne varnostne karakteristike in možnosti. Na razpolago je tudi velik izbor dvigal, ki so razdeljeni v razrede glede na težo in velikost.

Deli za tla

Podesti - Deli za tla - Dexion Skladiščni in delovni prostori

Kako izbrati prava tla

Pri podestu Hi280 polic in poda P90 paletnega regala obstaja nekaj možnosti izbora vrste tal.

Osvetlitev, potrebe v primeru požara in uporaba paletnih vozičkov na tleh so zelo pomembni dejavniki.

Tla iz ivernih plošč (debelina 38 mm)

Dostopna in zanesljiva standardna rešitev. Izborno opremljen z belo zaključno obdelavo za najboljši prelom svetlobe. Zgornja površina je iz standardne iverke ali pa ima sloj proti zdrsu ali dekorativni sloj.

Tla v obliki jeklenih rešetk

Prednost tal v obliki jeklenih rešetk je, da omogočajo prehod naravni svetlobi, ki lahko neovirano prodira in osvetli površino pod rešetkami.

Gasilci lahko naročijo tudi odprta rešetkasta tla v kombinaciji z dimniki in sistemom sprinkler.

Tla v obliki jeklene rešetke so zelo močna, dolgotrajna in se lahko uporabljajo kombinaciji s paletnimi vozički, ko se uporablja gosta mreža.